393 dagen, 21 uren geleden

Zo organiseer je de perfecte BBQ

Denk je bij barbecueën aan verkoolde worstjes of kip die niet gaar is? Think again! Slager Anton van Traiteurslager Bartels heeft dé tip voor jou: “Vergeten vlees is ideaal om culinair te barbecueën. En dat is makkelijker dan je denkt.” Lees snel verder:

Vergeten vlees

“We zien de laatste jaar dat steeds meer mensen een kamadobarbecue hebben”, zegt Anton. “Op zo’n grote keramische barbecue van merken als Big Green Egg horen grote stukken vlees. Vergeten vleesstukken, zoals de bavette, longhaas en côte de boeuf, zijn daar ideaal voor en ze hebben een groot voordeel.”

Traditioneel worden deze stukken gebruikt als stoofvlees. Op een keramische barbecue krijgen ze de tijd om langzaam te garen. Anton: “Ze zijn niet zo zacht als biefstuk maar hebben meer karakter én smaak. En niet alleen van rundvlees, ook van varkensvlees, lamsvlees en kalfsvlees hebben we mooie grote stukken die perfect zijn op de barbecue.”

 

Makkelijk barbecueën

Op een kamado- of keramische barbecue kun je de temperatuur goed zelf regelen. Met apps hou je de barbecue zelfs binnen in de gaten en krijg je meldingen als het vlees klaar is. “Zo voorkom je dat je vocht verliest. Uitgedroogd vlees is hiermee verleden tijd”, weet de expert. “Plus: je kunt in elk weertype barbecueën.”

Een mooi stuk vlees is het halve werk

Anton wil je graag nog een paar delicatessen tippen: “Picanha is het staartstuk van een rund. Dit vlees is ontzettend zacht en een stuk van een kilo is mooi voor een gezin. De varkensnek procureur is veelzijdig inzetbaar, van rollade tot pulled pork. En onze Label Rouge-kippen zijn qua smaak en beleving echt wat anders dan de plofkip uit de supermarkt. Een mooi stuk vlees is al het halve werk.”

 

 

 

 

Artikel is oorspronkelijk afkomstig van InDeBuurt