inpakken
208 dagen, 7 uren geleden

Wrap it up: inpaktips voor de feestdagen

Zit jij al met je hoofd in de feestdagen? Natuurlijk denk je dan aan gezelligheid, warmte, familie en aan vrienden. Maar ook aan cadeautjes! En hoe leuk is het als jij het perfect ingepakte cadeau kan geven. Mooi ingepakte cadeautjes, bijna zonde om uit te pakken, dat zorgt voor nog meer feestvreugde. Hier zijn zeven tips om de show te stelen met jouw inpakskills. 

1. Kies de juiste materialen

Een goed begin is het halve inpakwerk. Kies inpakpapier van goede kwaliteit, dat stevig genoeg is om niet te scheuren tijdens het inpakken. Dat scheelt je een hoop frustratie. Er zijn talloze ontwerpen en patronen beschikbaar, dus kies er een die past bij de gelegenheid en de smaak van de ontvanger. Zorg ook voor voldoende doorzichtig plakband, scherpe scharen en linten of strikken om de verpakking af te maken.

2. Meet en knip nauwkeurig

Meet het inpakpapier ruim genoeg af om het cadeau volledig te kunnen bedekken. Leg het cadeau in het midden van het papier en zorg ervoor dat er voldoende overschot is aan alle zijden. Knip het papier op maat en zorg ervoor dat je een rechte lijn knipt voor een nette uitstraling. Heb je toch een beetje scheef geknipt? Geen probleem! Vouw de rand om voor een extra strakke lijn. Heb je toch te krap afgeknipt? Pak je cadeautje dan diagonaal in. Hieronder zie je hoe dat werkt.

3. Strak inpakken

Een strak ingepakt cadeau ziet er professioneel uit. Begin met het vouwen van één zijde van het inpakpapier over het cadeau en plak dit vast met een stukje plakband in het midden. Vouw vervolgens de andere zijde strak over het cadeau en zorg ervoor dat de randen netjes aansluiten. Bevestig ook dit met plakband. Zorg ervoor dat het papier niet te strak of te los zit, maar mooi glad ligt.

4. Perfecte plooien

Het geheim van een mooi ingepakt cadeau zijn de plooien. Vouw de boven- en onderkant van het papier naar binnen, waarbij je kleine plooien maakt aan de hoeken om een scherpe rand te krijgen. Dit zorgt voor een nette afwerking aan de uiteinden. Hieronder zie je hoe dat werkt.

5. Versier met een persoonlijk tintje

Nu komt het leuke gedeelte: het toevoegen van leuke extra’s. Voordat je een strik of lint toevoegt (zie hieronder), kun je een persoonlijk tintje geven aan de verpakking. Denk aan het bevestigen van een zelfgemaakte geschenktag, een klein ornament of een mini-kerstbal, afhankelijk van het thema van het evenement.

Kijk hier voor extra inspiratie!

6. Strikken en linten

Het toevoegen van een strik of lint is de kers op de taart bij het inpakken van cadeaus. Je kunt een klassieke strik maken met een lint of een speelsere uitstraling creëren door krullend lint te gebruiken. Zorg ervoor dat de strik stevig vastzit, maar niet te strak wordt aangetrokken.

Het inpakken van cadeautjes is een kans om helemaal los te gaan en de ontvangers te laten zien hoeveel je om hen geeft. Met deze tips kun je je cadeautjes met trots inpakken en een onvergetelijke indruk achterlaten. Dus ga aan de slag en maak van elk geschenk een meesterwerk!

Inpakservice bij Bisonspoor

En voor degene die denken, dat inpakken is niet aan mij besteedt, op zaterdag 23 en zondag 24 december kun je je cadeautjes ook laten inpakken door onze inpakservice op het Middenplein!

Kijk hier voor de openingstijden van de Bisonspoor inpakservice

Kerst bij Bisonspoor