Tasty Traditions
194 dagen, 13 uren geleden

Tasty Traditions

Tasty traditions over de hele wereld

Denk je aan kerst, dan denk je aan kalkoen en stoofperen. Maar wist je dat er veel meer klassieke kerstgerechten zijn? Wil jij deze kerst wat nieuws proberen? Zie hier 4 kersttradities van andere culturen! Van een kerstlunch tot de kerstaugurk, je kunt het je zo gek niet bedenken. En de ingrediënten? Die koop je natuurlijk bij Bisonspoor.

Italië: familie lunch en panettone

In Italië is kerst, zoals op veel plekken, één groot familiefeest. Ze hebben hele interessante eetgewoontes rond de kerst. Zoals bijvoorbeeld de pranzo natalizio. Pranzo betekent warme lunch, wat ze in Italië sowieso vaak eten. En pranzo natalizio is dus een speciale kerstlunch. De lunch vindt plaats op eerste kerstdag en is eigenlijk belangrijker dan het diner. De lunch duurt vaak eindeloos.

Ze eten in Italië vooral heel veel. Net als bij ons zijn het vaak vleesgerechten. Daarvoor kun je terecht bij traiteurslager Bartels. Een typisch Italiaans toetje is de Panettone. Het is een soort brood cake met vruchten en noten. Eigenlijk een soort Italiaanse kerststol! Deze hebben ze rond de kerst vaak bij de Albert Heijn en de Xenos.

Panettone

Japan

Japan heeft misschien wel 1 van de meest verassende kersttradities. Geen sushi, geen ramen en geen curry. Nee, in Japan eten ze gefrituurde kip met kerst. En dan hebben we het over de typisch Amerikaanse gefrituurde kip. Deze traditie is begonnen in de jaren 70 toen de KFC een speciale kerst reclamestunt bedacht. En dat is blijven hangen. Met kerst wachten Japanners uren in de rij om hun KFC-bestelling op te halen. En die bestelling kan je al in November plaatsen. Kurisumasu ni wa kentakkii! Oftewel Kentucky Met Kerstmis! Wil je ook gefrituurde kip maken? Bestel dan een kip bij onze verswinkels.

Amerika/Duitsland

Kerstaugurk. Ja echt, kerstaugurk. Hoewel het over eten gaat heeft deze traditie niks te maken met het kersdiner. Deze traditie speelt zich af rond de kerstboom. In de ochtend op eerste kerstdag verzamelen families zich om de kerstboom op zoek naar een augurkvormig kerstornament. Degene die hem vindt mag het eerste cadeau uitpakken en krijg eeuwige roem. Nou ja, tot de kerstaugurk van volgend jaar dan. Waar de traditie precies is ontstaan is onduidelijk. Of in Duitsland, of in Amerika, in het gebied waar veel Duitse immigranten woonden. Je kunt hier natuurlijk je eigen traditie van maken, met bijvoorbeeld kerstkransjes, chocolade kerstballen of andere eetbare versiering.

Kerstaugurk

Australië

In the land down under kennen ze iets andere tempraturen met kerst. Het is daar namelijk zomer in december. Kerst wordt dan ook gevierd op het strand! Het meest bezochte strand met kerst is Bondi Beach. En wat eten ze dan? Surf ’n turf. Oftewel vis en vlees. Van de barbecue natuurlijk! Doe jij ook een winterBBQ? Haal je eigen surf ’n turf bij traiteurslager Bartels en vishandel Mossel. Je zou verwachten dat ze in Australië zon, zee en strand op de kerstkaarten hebben staan. Dat is dus niet zo. Op de kerstkaarten staat gewoon een kerstman in zijn dikke pak en er wordt gezongen over een witte kerst. Ze versieren ook hun kerstboom. Alleen heet dat in Australië een christmas bush en is het een struik met rode blaadjes.

Liever je eigen tradities? Ook voor een kerststol, een kalkoen, een rollade en veeeeel meer kun je bij Bisonspoor terecht. Bekijk hier alle winkels met eten en drinken in het assortiment.

Kerststol