361 dagen, 9 uren geleden

Stylist Lisa vertelt je dé modetrends voor de lente

Opkomende bloembolletjes en fluitende vogels: de lente komt eraan! Wat zijn de trends dit jaar en waarmee wil je op het terras gezien worden? Stylist Lisa van kledingwinkel Shoeby vertelt je drie trends én hoe je ze stylet.

 

Oversized én vrouwelijk

Wat zien we de komende maanden veel in de winkels en hoe style je dat? Lisa: “De oversized blazer kun je nog prima in je kast laten hangen. Heb je hem niet, dan is dit het moment om hem aanschaffen. Maak het net wat anders door hem te dragen met een brede riem erom en een strakke broek of rok eronder. Dat geeft een mooi vrouwelijk silhouet.”

Net als Britney

Zoals zoveel trends uit de jaren 90 en het nieuwe millennium, komt ook de denim on denim-look terug. “Maar dan anders gestyled dan Britney twintig jaar geleden”, legt Lisa uit. “Nu is deze trend meer minimalistisch, in één wassing en het liefst zonder vervaging. Dierenprints zijn er dit voorjaar ook weer in grafische uitvoering en in verrassende kleuren.”

Met een twist

Lisa’s belangrijkste tip: “Maak je outfit niet te voorspelbaar en juist spannend.” Hoe zorg je er dan voor dat het geen verkleedfeestje wordt? “Ga uit van goede basics. Hierin mag je echt wel investeren. De perfecte jeans, zwarte broek, t-shirt en witte bloes kunnen het hele jaar door. Deel je kast op in basiskleding en eyecatchers, de opvallende stukken. Kies eerst welk eyecatcher je wilt dragen. Met een goede basisgarderobe maakt het niet uit welke basics je erbij kiest.”

 

Artikel is oorspronkelijk afkomstig van In de Buurt