289 dagen, 2 uren geleden

De leukste woontrends voor 2024

Oktober is Woonmaand. De woonbeurzen tonen deze maand de trends voor het nieuwe jaar. Om alvast in de stemming te komen hebben wij de 3 leukste woontrends van 2024 op een rijtje gezet. Zodat jij ze kan shoppen in Winkelcentrum Bisonspoor! 

70’s comeback

Less is more? Echt niet! In 2024 laten we de neutrale tinten en Scandinavische stijlen achter ons. More is more. Net als in de jaren 70. Wat je terugziet bij deze woontrend zijn krachtige kleuren. In plaats van alles wit en beige, doen we komend jaar steeds meer aan kleur. Olijfgroen, petrol blauw, rood en oranje zijn hip. Kies een kleur uit voor op de muur en ga op zoek naar een opvallend meubelstuk in dezelfde kleur. Of let op de details en zoek bijpassende kaarsen, posters of bijzettafeltjes. En dan natuurlijk allemaal in die retro 70’s stijl.

Shop retro accessoires bij onder andere:

Gallery wall

In 2024 kan je helemaal losgaan met posters en kunst. De manier om dit te doen is met een gallery wall. En dan het liefst een gallery wall volgens de Petersburg opstelling. En de enige regel bij deze opstelling is dat er geen regels zijn! De naam komt van de Hermitage in Sint-Petersburg. Daar hangen de kunstwerken op een willekeurige manier dicht bij elkaar. Het creëert een soort georganiseerd zooitje en ziet er heel gezellig uit. Een handige manier om toch een beetje orde te creëren is door 1 terugkerend element te kiezen. Bijvoorbeeld dezelfde soort lijsten of allemaal kunst in dezelfde kleur.

Shop leuke lijsten voor jouw gallery wall bij onder andere:

Organische vormen

En last but not least zien we komend jaar veel organische vormen. Denk aan ronde lampen, modulaire banken, gedraaide kaarsen en bijzondere vazen. Je kan deze trend heel goed combineren met geometrische vormen. Een rechthoekig vloerkleed in combinatie met een organisch gevormde bank. Zet er nog een mooie booglamp bij en je hebt deze woontrend voor elkaar. De combinatie van recht en rond zorgt voor een hele speelse uitstraling.

Shop accessoires in organische vormen bij onder andere:

Interieur shoppen

Dit zijn onze favoriete woontrends voor komend jaar. Ben jij al geïnspireerd om nieuwe interieur aankopen te doen? Bekijk hier alle winkels met Wonen en Interieur aanbod. Tot snel!