10 dagen, 3 uren geleden

Uittip: in dit winkelcentrum stap je binnen in een oase vol 1001 nacht sprookjes

Zoek je een sprookjesachtig uitje, maar heb je geen zin om een uur (of zes) in de auto te zitten naar Kaatsheuvel of Parijs? Dat hoeft ook niet! Deze zomer waan je je in een 1001-nacht paradijs dicht bij huis: in Winkelcentrum Bisonspoor.

Ieder jaar staat er in de zomer een thema centraal in Winkelcentrum Bisonspoor. Dit jaar staat alles in het teken van de verhalen van 1001-nacht.

Klik hier voor de teaser video!

Het verhaal:

De legendarische Sinbad krijgt opdracht van de Sultan om een zeer kostbare lading te vervoeren: een schatkist vol met prachtige juwelen. Halverwege de reis laait er een flinke storm op en slaat het schip kapot tegen de rotsen. Sinbad en zijn bemanning weten zichzelf in veiligheid te brengen in een grot waar ook een krokodil woont. De schat komt op het strand terecht. Abu de ondeugende aap steelt samen met zijn vriend Badr de Beer de mooiste stukken uit de schat van de Sultan. Samen stelen zij vele juwelen en het pronkstuk van de schat: een gouden kroon. Ze verstoppen de juwelen op de meest bijzondere plekken. In de zanderige woestijn zoekt de Sultan, terwijl hij een door een wilde tijger getrokken slee bestuurt, naar Abu en zijn gestolen juwelen. Abu weet echter samen met zijn trouwe vriend Badr te ontsnappen in een luchtballon. Zal het de Sultan lukken om zijn schat terug te krijgen?

Speurtocht:

De kinderen horen op het Middenplein het verhaal. In het (gratis) vakantieboekje staat een schatkaart en kunnen zij op zoek naar de schat. Tijdens de speurtocht kun je QR codes scannen, waarmee je meer informatie krijgt. Ook is er een tekenwedstrijd en een selfie booth.

Door het hele winkelcentrum staan verschillende opstellingen. Zo is er bijvoorbeeld een opstelling van een oase, waar je met je telefoon de geest uit de lamp kunt zien. En uiteraard is er ook een slangenbezweerder en nog veel meer.

Het 1001-nacht thema is van 13 juli tot en met 25 augustus te zien in Winkelcentrum Bisonspoor. Entree is gratis.